---}--}@ Arşivime Hoş Geldiniz,Benim Beğendiklerimi Umarım Siz de Beğenirsiniz... Resimler ve Yazılar Forumlardan Alıntıdır..


Söyle bana dünya! Söyle bana.Uyanıkken uyuyanları söyle; konuşurken bir şey söylemeyenleri de.Uyurke...n uyanık kalmayı söyle, susarken çok şey söylemeyi de.Zincirlerle, tasmalarla bend ettiklerini söyle bana; dilberlerle, civanlarla aldattıklarını da. Alaca çakallara peşkeş çektiğin aynalarımızı anlat, taşlara nasıl çaldığını da.Eti kemiği bürünüp başına, kalbini ve ruhunu ıskalayanları say birer ikişer, seherleri uykuya bağışlayanları da.Bir damla merhamet için gözyaşının denizinde boğulanları söyle.

Sor bana hayat! Sor bana?

Denize dalınca deli damlalara hayaller güzellemesi okuyayım mı; dağlarca büyürse aşkım raks urup yele vereyim mi?!.Yaşarsa içimde mâşûk, âşıklık iddiasında kalayım mı; ölüyken âşık ölmeden öleyim mi?!.Can bedende yük olur muydu cânân olmasa; ya cânân cisminde can içreyken gayrı can olmasa?!.Kar beyazı günahlara mı kapılandım ben, kara büyülerce tevbelere mi?!.İyiden sor bana hayat, kötüden sor bana. Gül dibinde büyüyen dikenlerden, dikenin mizacına gül rengini ekenlerden sor.Feleğin binbir sûretinden sor, hayâlden ve hâbdan sor. Âteş-i aşktan sor; nakıştan, nakkâştan sor. Aynalar! Kırık bakmayın öyle yüzüme.

Oku bana tarîh!. Oku bana?

Tîn ve zeytin'i oku; emin beldelerden bahset. O beldede bir avuç arpa ekmeğiyle yaşayana öykünen midemin şunca doluluğunu oku. Uhut'ta kutlu dişi kırılanın, Tâif'te çediği kan dolanın dostlarını oku. Bir gün apansız şehre dönen Bilal'i oku, ezanı oku. Yaşıyor muyum hâlâ bu dünyada diyen Revâha'yı; tek hurma tanesini anneciğine saklayan Kedilerin Efendisi'ni oku. Kusvâ-yı oku bana, Sebir'den yükselen ayı oku.

Bildir bana sevgili! Bildir bana

Kara yüzüm ve kan ağlayan gözümle.Bazan durgun, bazan yorgun.Sırtımda dağların çekmediği yük, günahım mecalimden de büyük.Kapından gayrı yok penahım, varsa elimde bir sermâye-i âhım.Boynu burulu, hem bağrı dağlı.Kapına geldim, 'Ümmetî!' dediğin umuduna geldim..Acep Efendim?!.. Acep efendim, bakar mısın defterimin karasına, yoksa itiverir misin onu elinin tersiyle. Bildir bana efendim, cennet mi yüzündür, yüzün mü cennet? Bildir bana ve bana cennetini bahşet.

İskender PALA

0 yorum:

*******

Followers

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

************
blogger counter

View My Stats *************************************

widget
**************

****************************free counters