---}--}@ Arşivime Hoş Geldiniz,Benim Beğendiklerimi Umarım Siz de Beğenirsiniz... Resimler ve Yazılar Forumlardan Alıntıdır..






Dost yüreğini ısıtandır, gerek sözleri gerekse nazarıyla. Bir bakışı yeter hediye olarak sana. Başka hediyeler ne gerek sana!

Acılar dostun elinde tatlılaşır. 'Senin için çiğ tavuğu bile yerim' deyip de sözünden dönmeyendir dost. İkram ettiğin acı biberi tatlı niyetine yer de sesi çıkmaz.

Kendisiyle konuşmak için mevzu aramazsınız. Onunla her şey konuşulur: Sabah olunca sabahı, akşam olunca akşamı, parıldayan ay'ı, yıldızları, mis kokan çiçeği konuşursun.

'Dost başa düşman ayağa bakar?'derler ya dost 'göz'e bakar. Gözünden yüreğini okur. İçinde çalkalanan dalgalara vakıftır. Üzüntünü de sevincini de, ta yürekten hisseder. Gözyaşları gönlünün habercisidir. Kimi zaman sakladığı gözyaşlarını bırakıverir. Neden ağlıyorsun? Dersin.' Hiiç, bir şey kaçtı' der. Aslında kaçan bir şey vardır: Senin hissettiklerin onun gönlüne kaçmıştır. Seven insan sevdiğinden habersiz olur mu hiç! Sever de, gönülden gönüle yol olmaz mı hiç!

Acılarına kül serpendir dost. Havadan sudan bahseder, ne sütün süt, ne balın bal olduğundan, paranın ne kadar kıymetsiz olduğundan bahseder. Amacı seni rahatlatmak, mahzun gönlüne merhem olmaktır. Onunla muhabbet ilaç gibidir, hem de acısız bir ilaç.

Sana destek olandır. Dayandığın koltuk değneğini, savurup bir kenara, koluna girendir. Seni alay mevzu olmaktan kurtarıp, sana kucak açandır.

Elinde simitlerle kapına gelendir. 'Nerden çıktın?' dersiniz. ''Simiti seversin bilirim'' der. 'Nerden bildin?'dersin.'' Hani geçenlerde canın istemişti ya'' der. Bir de talimat verir:''Ne duruyorsun! Çayı demlesene!''

Bazen kıskançlık damarı tutar. Durduk yerde sana etmediğini bırakmaz. Neden sonra içi acır, 'ne ettim ben!'der 'ben ettim sen etme 'der..Şaklabanlığın her çeşidini ustaca sunar. Seni güldürene kadar bırakmaz.

Kimi zaman birdenbire üzerinize bir dirilik gelir. Nedenini bilmeden Tarifi imkansız bir ruh hali sarar sizi. Birden önünüze dostunuzun siması geliverir, anlarsınız ki dostunuz sizi duasına katmıştır. Yakarmıştır Rabbine gözyaşlarıyla:

'Rabbim ona iyilik ver! Rabbim ona sağlık, sıhhat ver! Rabbim onun bütün sıkıntılarını gider! Rabbim onu her türlü kaza ve belalardan koru! Rabbim onu affet! Rabbim onu kendine yaklaştır! Rabbim onu seccadene davet et! Rabbim onu çok sev!' diye?

Dostun dosta ettiği dua kabul olmaz mı? Zira günahsız ağızla edilen dua hükmündedir. Dost seni senden önce düşünen, sana sen istemeden dua edendir. Dost duada unutulmayandır.

Dost acı söyler. Hem de ne acı! Çünkü senin iyiliğini ister, senin düşmeni istemez, senin kıymetine gölge düşürmek istemez, senin ateşe gitmeni istemez,Bir anne pencere kenarındaki yavrusunu ha düştü ha düşecek halde görse ne yapar? Bütün gücüyle bağırıp 'çekil ordan?'diye koşmaz mı! Yanına vardığında da kolundan tutup bir güzel azarlamaz mı? Dostun dostu ikazı onu çok sevdiğindendir. Dostluğunun sadece dünya için değil ahirete uzanmasındandır.

Dostlukta uzaklık yakınlık sözkonusu değildir. Çünkü seven her an sevdiğinin yanındadır. Uzaklık dostluğun kıymetini daha bir belli eder. İçinizde onun hasreti tüllenir. Her seher pencereleri açar kendinizi rüzgâra verirsiniz. Belki o rüzgâr dostun kokusunu getirir diye?Uykularınız kaçar, saatlerce dostun simasını görürsünüz karşınızda. Hayalle gerçek birbirine karışır. Bazen o hayaldir bazen siz! Bazen de her şey hayal'

Ey dost! Bir gün geleceğim kapına, elimde bir demet gül, iki simit ve bitter çikolatayla. O zaman affeder misin bu vefasız dostunu! Yine kara gözlerinle tebessüm eder misin bana! Yine söyler misin o es
ki şarkıları! Çayı sevdiğimi hatırlayıp çay demler misin! Sonra da sarılıp 'dostum!' der misin?
alıntı

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok guzel beyaz lale allah gercek dostlardan hic ayirmasin, sevgilerr

вєуαz ℓαℓє dedi ki...

Amin,amin,yüreğiyle gönlümüzde tebessümler açtıran,hal ve hareketleriyle mevlaya yaklaştıran dostlarımızın hep olması duasıyla,beğenmene sevindim...:)

*******

Followers

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

************
blogger counter

View My Stats *************************************

widget
**************

****************************free counters