---}--}@ Arşivime Hoş Geldiniz,Benim Beğendiklerimi Umarım Siz de Beğenirsiniz... Resimler ve Yazılar Forumlardan Alıntıdır..

"Sevmek ise, sessizliktedir

Bağırarak sevilmez... Görünerek de sevilmez''

(Edebâli Hazretlerinin Osman Bey'e öğüdünden)


Sessizdiniz...

Biraz denizin sesi...
Biraz martıların sesi...

Beş vakit, ruhları Cenab-ı Hakk ile muhabbete çağıran ezanın sesi...

Sessizdiniz...

Bir ecnebi, Şehr-i İstanbul'a adımını attığında bu sessizliğe hayret ederdi. İnsanlar birbirleriyle sessiz bir şekilde konuşuyor. Çocuklar dışarda gürültü yapmadan oynuyor.

Bir ecnebi, Şehr-i İstanbul'a adımını attığnda kahkaha sesini bulmak için sokaklarda boşuna dolanır dururdu. Tebessümün bütün çeşitleriyle " müşfik, nazik, nahif, manalı... " karşılaşırdı. Ama kahkayı bir türlü bulamazdı.

Itrî'nin ve Dede Efendi'nin musikilerinde bir sessizlik vardı. Ruhları maveraya yolculuğa davet eden ve eğer yaralı bir ruh varsa, ona bu yolculukta -Allah'ın izniyle- şifa bahşeden bir sessizlik.

Peki, nedendi bu sessizlik?

Çünkü:

"Ey iman edenler! Seslerinizi Peygamber'in sesinin üstüne yükseltmeyin. Birbirinize bağırdığınız gibi, Peygamber'e yüksek sesle bağırmayın; yoksa siz farkına varmadan amelleriniz boşa gidiverir.

Allah'ın elçisinin huzurunda seslerini kısanlar, şüphesiz Allah'ın kalplerini takvâ ile imtihan ettiği kimselerdir. Onlara mağfiret ve büyük bir mükâfat vardır" (Hucurat Sûresi 49/2-3)

Çünkü Osmanlı diyarında yaşayan insanlar daima Rasulullah'ın huzurunda olduklarının farkındaydılar.
__________________
.....
....
...
..
.

!
alıntı

2 yorum:

Yazıyor dedi ki...

Gaflete bürünüp manen halleşemeyince, birbirlerimizi sesle, harflerle anlamaya yöneldik, ama maalesef bu da işimize yarayamadı... Şimdi yeni yeni uyanmaya çalışıyoruz bu defa hallerimizi seyre daldık durumun vehametiyle kocaman kocaman çığlıklar atıyoruz... peki anlaşılıyor muyuz? Yok!...

Henüz murakaba haline varamadık...

Bizler Efendimizin makamında, Ravza da bile huzurunda olduğumuzun farkında değiliz ki (içler acısı durumumuz)...

Cumamız mübarek olsun Sevgili Beyaz lale

Muhabbetle!

вєуαz ℓαℓє dedi ki...

Güzel yorum içim teşekkür ederim,banada çok şeyler çağrıştırdı yazı,gönülden gönüle anlaşan ,birbiriyle susarak sohbet eden gönlü güzeller yerine ,birbirimizin ağzından laf kaparak sohbet ettiğini sanan,bir kahkaha bir pirzola lafını kendimize rehber edip tebessümü unutan bir nesil olduk,sokaklarımız zaten içler acısı,mevlam bize acısın,acısında akıl ,firaset versin...
Seninde cuman hayr,duaların makbul olsun kardeşim...
selam ve dua ile..

*******

Followers

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

************
blogger counter

View My Stats *************************************

widget
**************

****************************free counters