---}--}@ Arşivime Hoş Geldiniz,Benim Beğendiklerimi Umarım Siz de Beğenirsiniz... Resimler ve Yazılar Forumlardan Alıntıdır..
Ancak güçlü insanlar sevebilir, zayıflar sevdiklerinde ya köle olurlar ya da sevdiklerini kendilerine köle yaparlar. Halbuki sevgi öyle bir çiçektir ki kafesi kendine yer kabul etmez. Çünkü sevgi direkt Allah'tandır. Bu yüzden sevgi zamandan ve mekandan münezzehtir. Zamanın ve mekanın kanunları onu etkilemez. Aksine... sevgi zaman ve mekanı etkiler.
***
İnsanların çoğu kedilerin patiklerine benzer. İlk tutuşta yumuşacıktırlar. Onları kucaklamak istersin. Ama bencilliklerine dokunan en küçük bir olayda sana tırnaklarını gösterirler.
***
Bir insanın bize sığınması, başını omzumuza dayayıp huzur bulması ne kadar da mutlu ediyor bizi. Acaba güçlü oluşumuz bir başkasının zayıflığına mı bağlıdır?
***
Özgür insanların sevgisi anlamlıdır bence... Beni seven bir insanın isyanı, mecbur olduğu için bana yapacağı kölelikten çok daha değerlidir.
***
Sır anlatılmayan değil, anlaşılmayandır.
***
Düşün bir, bilgi sana cesaret mi verdi yoksa korku mu? Çocuklar niye cesurdur biliyor musun, bilmedikleri için. Çocuk susadığı zaman su ister annesinden... Bir köşeye oturup sitem etmez annesine... Sen ise bana susadığın halde beni benden istemiyordun.
***
Kalbini vermemek hakkını kim verdi sana?
***
Ben her insanı kalbime misafir edebilirim. Çünkü kalbimden eminim. Kalbime misafir edeceğim insanı rahatsız edebilecek tüm tuzaklardan temizledim kalbimi. Ama... kimsenin kalbine girmek istemiyorum. Çünkü bilmiyorum nelerle karşılaşacağım. Hangi tuzaklar bekliyor beni, bilmiyorum. Ve bilmiyorum, O bunlardan haberdar mı? Onun için ey dostum! İnsanları pencerelerden seyret. İçlerine girme. Cesaretin varsa içine al.
***
Bir insan arıyorum, hiç tanımadığım. Omuzuna dayanıp sığınmak istiyorum sıcaklığına. Onunla hiç konuşmak istemiyorum. Ruhumdaki fırtına dinince hiçbir şey söylemeden ayrılmak istiyorum. Ama kim?
***
Bu sevgiyi isteyen ve dileyen ben değilim ki! Bunu ben Allah'tan emanet almışım. Allah ki o kula sevdiğini apaçık söylemiyor. Benim dilimle döküyor bunu.
***
Allah aşk dışındaki her şeyi seçmeden herkese verir. Yağmur kötünün de iyinin de üstüne yağar. Ama aşkını yalnız seçtiklerine verir.
***
Allah'ım bana bu sevgiyi göğüsleyebilecek daha çok güç ver. Allah'ım bana göğüsleyebileceğimden de çok, çok, daha da çok sevgi ver!
İsmail Acarkan

2 yorum:

Ebr-i Nisan:) dedi ki...

Öyle güzellikler paylaşışsın ki Lalem..
Okudukça susuzluğum artıyor..

Allah razı olsun..

вєуαz ℓαℓє dedi ki...

Amin ecmain olsun Ebr-i Nisan'ım..
Senin gibi yazamıyoruz biz de yazılan güzellikleri tekrar tekrar okumak için ,alıyoruz heybemize..
Güzellikleri beğenen yüreğine rahmet...
Mevlam abı hayatdan sunsun sana ,zemzemle kandırsın inş..
Muhabbetle!

*******

Followers

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

************
blogger counter

View My Stats *************************************

widget
**************

****************************free counters