---}--}@ Arşivime Hoş Geldiniz,Benim Beğendiklerimi Umarım Siz de Beğenirsiniz... Resimler ve Yazılar Forumlardan Alıntıdır..

BUKALEMUN VE KALBİMİZ



renkli çiçek resimleri


Bukalemun vardır ya, bizim çocukluğumuzda Adana'da biz bir bukalemun yakaladık, getirdik, kaçmasın diye onu bir fesin altına kapattık. Fes kırmızı idi, açtığımız zaman baktık ki bukalemun da kıpkırmızı olmuş. Bir müddet sonra eski rengine döndü. Sonra siyah bir  çarşaf ile örttük açtığımız zaman da simsiyah renge girmişti. Sonra da eski rengine dönmüştü. Bukalemun hangi rengin yanında olursa o renge girdi.
İşte kalb de böyledir. Yanındakilerden renk alma kabiliyeti vardır. Huzurlunun yanında huzur alır, gafilin yanında gaflet alır. Bunun için de gafillerin yanında fazla oturmamalıdır, zaruri iş ve ihtiyaç görülünce hemen ayrılmalıdır.
Kalb Allah zikriyle meşgul olmalı, zikirle uyanmalı, zikri sadra geçirmeli ve letaifi hamseye intikal ettirmelidir. Bunlar zikri kabul edip uyandıktan sonra da zikri nefse kabul ettirmek lazımdır. Buna çok çalışıp dikkat etmelidir. Çünkü nefsin zikri kabul etmesi çok zordur.
Nefsin zikri kabul edip de, emmâreden levvâme'den mülhime'den geçip mutmainne oluncaya kadar, "az yemek ve oruç tutmağa" devam olunmalıdır.
RAMAZANOĞLU MAHMUD SAMİ EFENDİ HZ.

0 yorum:

*******

Followers

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

************
blogger counter

View My Stats *************************************

widget
**************

****************************free counters