---}--}@ Arşivime Hoş Geldiniz,Benim Beğendiklerimi Umarım Siz de Beğenirsiniz... Resimler ve Yazılar Forumlardan Alıntıdır..
Teslimiyetteki Huzur



Dünyanın derdiyle uğraşan gençlere bakarak "Namazsız insan dünyanın yükünü üstlenmiş gibi hisseder, Namaz kılan ise yükü altına almış gibi hafifler" der babam..
Derdi veren dermanı da verir derler ya hani o misali. Psikolojik destek almaktansa zaten senden istenilen ibadetteki tedavinin farkında olabilmek, alnımızın her secdeye vardığında vermis olduğu huzuru hissetmek, her bir yakarısımızda Onun yine bizimle olduğunu bilebilmek paha biçilmez birer nimettir, tabiki teslim olana. Teslim derken sadece dil ile değil, ruhen, bedenen ve kalben teslimiyetten bahsediyorum. Hani insan sevdiğine sen benim herşeyimsin der ya işte öyle bir teslimiyetten bahsediyorum. Nisa Suresinin 136. Ayetinde buyurur ya Rabbimiz “Ey iman edenler, iman edin” diye, hiç düsündük mü acaba bu ayette herşeyimiz bizden ne istiyor. Yıkılmayın, aldanmayın, kanmayın uyarısı gibi! İman nedir?! İman'ın sözlük anlamı, herhangi bir şeye inanmak demektir. Bana inanın diyor Rabbimiz. Benden başkasına güvenmeyin, inanmayın hüsrana uğrarsınız diyor!
Ne mutlu iman edenlere. Onlar bilir ki her bir dertte, her bir günahın ardında yine bir umut ışığı, yine bir teselli vardır.

Selam olsun Hakka teslim olana.



23:22, 07.12.2011

F.Bayaz
ıt
_____________alıntı

2 yorum:

kimsiniz dedi ki...

Allah razi olsun...

вєуαz ℓαℓє dedi ki...

Amin,amin ecmain olsun ...

*******

Followers

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

************
blogger counter

View My Stats *************************************

widget
**************

****************************free counters